Bent u op zoek naar een airco installateur in Anderlecht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Airconditioning is niet meer weg te denken in ons dagelijkse leven. Het is niet meer het luxe-product van voorheen, maar een oplossing voor verschillende warmte- en koude problemen. Het creëert een aangenaam woon en werkklimaat. Wij zijn er van overtuigd dat gezonde lucht thuis of op kantoor belangrijk is. Een betere klimaatomgeving geeft namelijk een gezonder gevoel. Een airco is essentieel in ons huidige moderne leven om de temperatuur en luchtvochtigheid binnen een huis of kantoor te regelen naar de persoonlijke behoeften.
airco installateur Anderlecht

Vind een airco installateur!

De airco installateurs uit ons netwerk hebben een jarenlange ervaring en bedienen daarmee elke klant op maat. De installateur uit Anderlecht zorgt ervoor dat alles professioneel afgewerkt wordt zodat u alleen maar hoeft te genieten van de airco en de voordelen die het biedt.

Navigeer snel naar onze informatie:

Waarom kiezen voor een airco systeem in uw huis of bedrijf?

Met een airconditioning creëert u uw eigen wooncomfort. De nieuwe generatie airco-systemen zijn intelligent, spaarzaam en passen perfect in elk interieur. Ze brengen comfort en zuiveren de lucht.
Kortweg, dankzij airconditioning in Anderlecht voelt u zich beter en bent u actiever. Voor bedrijven resulteert dit in werknemers waarbij de productiviteit en creativiteit verhoogt. De ventilatie in een woning kan een grote impact hebben op uw gezondheid. Maak dus werk van airconditioning en laat ook bij u thuis de lucht zuiveren.

Airconditioning
De airco installateur uit Anderlecht legt u graag uit welke mogelijkheden er voor u zijn.
Klimaatbeheersing
De firma’s aangesloten bij ons netwerk zijn experts op het gebied van klimaatbeheersing.
Vind een vakman
Wees geen dief van uw eigen portemonnee en vind een installateur via ons netwerk.

Voordelen van een airco

 • Aangenaam binnenklimaat – Een airconditioner zorgt ervoor dat u gedurende het gehele jaar van een aangenaam binnenklimaat geniet. Dit klimaat is van grote invloed op uw welzijn en gevoel van welbehagen.
 • Betere prestaties door een comfortabel binnenklimaat – Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het hoogste prestatievermogen bij een temperatuur van rond 21°C ligt. Daarboven nemen de prestaties aanzienlijk af, vooral vanaf 26 °C. Met een airconditioner kunt u de lucht in een ruimte laten afkoelen. Door een aangename en constante binnentemperatuur blijft het prestatieniveau op peil.
 • Constante temperatuur – Een airconditioner (met warmtepomp) kan de lucht tevens verwarmen. Zo kunt u het hele jaar door genieten van een ideale en constante temperatuur.

Gezonder binnenklimaat in Anderlecht

De airco zorgt voor een gezond binnenmilieu door ventilatie, filtering en een goede luchtvochtigheid. Daarnaast ventileert het systeem door (vervuilde) binnenlucht naar buiten af te voeren en verse buitenlucht naar binnen te brengen. Zo bent u verzekerd van luchtcirculatie, ook in geïsoleerde ruimtes. Met behulp van filters zorgt een airconditioning voor een optimale kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt gezuiverd van stof, pollen, rook en onaangename geurtjes. Een uitkomst voor mensen met een allergie.

De airconditioner reguleert de luchtvochtigheid. Mensen in Anderlecht voelen zich het prettigst bij een luchtvochtigheid van 50-60%. Een optimale luchtvochtigheid bevordert bovendien de levensduur van elektronische apparaten, zoals computers en printers. En heeft een positief effect op het behoud van meubilair en kunstwerken.

Monoblock aircosystemen

Airconditioning systemen zijn er in vele soorten en maten. Ze zijn grofweg in twee groepen te scheiden: monoblock en split airco’s. Een airconditioning systeem bestaat uit twee delen: een gedeelte dat zorgt voor de warmteafvoer naar buiten en een gedeelte dat de koude lucht in de binnenruimte verspreidt. Bij een monoblock airco zijn deze twee delen in één behuizing aangebracht. Dit type airconditioner is geschikt voor kleinere ruimtes, zoals een woonkamer, slaapkamer of studeerkamer. Voordeel van de monoblock airco is dat u ze gemakkelijk zelf kunt installeren.

monoblock airco

Split aircosystemen

Bij een split airco zijn de delen gescheiden in een binnen- en een buitenunit. Voordeel van de split airco is dat ze erg stil werken, omdat de condensor buiten wordt geplaatst, en beter koelen. Het bijbehorende toestel voor binnen is zeer compact en valt niet op in het interieur.
multi split airco

Single split en multi split

De split airconditioner is onder te verdelen in: single split en multi split airconditioners. Single split verwijst naar de basis van het airconditioningsysteem, die bestaat uit één buitenunit gekoppeld aan één binnenunit. Hiermee kunt u één ruimte koelen of verwarmen. De multi split airco bestaat uit één buitenunit gekoppeld aan meerdere binnenunits. De binnenunits kunnen het klimaat in de verschillende ruimtes individueel regelen. Dit systeem is geschikt voor kantoren of winkels in Anderlecht die een groot vloeroppervlak hebben. Voordeel van dit systeem is dat meerdere ruimtes (tot 8) door dezelfde buitenunit wordt voorzien. De multi split airconditioners worden geproduceerd in verschillende uitvoeringen: de multi split systemen, de Zone multi systemen en het 8 multi systeem.

De split airconditioner wordt door een erkende installateur gemonteerd aan muur, vloer of plafond en is geschikt voor kleine en middelgrote ruimtes. U heeft keuze uit verschillende modellen, zoals het wandmodel, plafondmodel, vloermodel, cassettemodel en kanaalmodel.
airco Anderlecht

Inverter airco’s

De nieuwste Inverter techniek verzekert u van een zachte, geleidelijke opstart met geoptimaliseerde vermogens controle voor een perfect binnenklimaat in Anderlecht. Een groot voordeel is dat ze bijna geruisloos zijn. Met een nog lager energieverbruik en zeer geavanceerde technische innovaties. Dit type airconditioning blijft altijd actief op de achtergrond waardoor het snel kan schakelen wanneer de temperatuur in de ruimte veranderd. Hierdoor wordt erg veel energie bespaard.

Hoe werkt de warmtepomp in de airconditioner?

Alle gangbare airconditioners hebben een warmtepomp. Hierdoor kunnen ruimtes niet alleen gekoeld, maar ook energiezuinig verwarmd worden. De voordelen van een warmtepomp zijn: energiezuinige verwarming, verlaging van de stookkosten, vermindering CO² uitstoot tot wel 45%, geen gebruik van fossiele brandstoffen.

Vind een airco installateur!

De juist capaciteit bepalen voor uw airco

Het is heel belangrijk dat u een airco in Anderlecht kiest met de juiste capaciteit. Natuurlijk kunt u beter een te hoge capaciteit hebben dan een te lage maar let hier wel bij op. Een te hoge capaciteit kan namelijk zorgen voor hoge temperatuurschommelingen en onnodige hoog energieverbruik. Het probleem van een te lage capaciteit is natuurlijk dat u niet de gewenste temperatuur kunt bereiken. Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de capaciteitsbepaling. De belangrijkste factoren waar u rekening mee dient te houden zijn: de ligging van de ruimte, het aantal personen in de ruimte en de lichtbronnen. Het voordeel van het inschakelen van een airco installateur uit Anderlecht is dat deze firma u goed kan adviseren over de capaciteit die u nodig heeft.

Zelf een split-airco installeren

Als u weet wat de benodigde capaciteit is en of een vloer, plafond of cassette unit in de ruimte wilt plaatsen kunt u beginnen met de installatie. Als u een split-unit systeem heeft besteld zit hier altijd een goede gebruiksaanwijzing bij hoe u deze dient te installeren. De installateur heeft voor u een aantal algemene tips waar u rekening mee dient te houden voor de plaatsing van het buitengedeelte. Zorg voor een plaats met voldoende luchttoevoer en houdt er rekening mee dat de luchtopeningen niet per ongelijk afgedekt kunnen worden. Zorg voor een stevige plaats met stevige beugels om dit toch wel zware apparaat op te hangen. Houd, indien u buren dichtbij u huis heeft, rekening met eventuele geluidsoverlast.

Voor de plaatsing van het binnendeel dient u met de volgende zaken rekening te houden. Bij de wat goedkopere varianten zit standaard een slang van 4 meter die u tussen het buiten en het binnendeel dient te bevestigen. Plaat de binnenunit in dat geval dus niet meer dan 4 meter van de buitenunit. Houd voldoende afstand van elektrische apparaten. En zorg natuurlijk voor een stevige ophangsysteem; vooral als u voor een plafond airco kiest.

Komt u er niet uit? Of voelt u zich niet vaardig genoeg om dit zelf te doen? Schakel een airco installateur uit Anderlecht in. De vakman heeft jarenlange ervaring in het plaatsen van airconditioning systemen. Bovendien kan een verkeerd aangesloten airco voor veel problemen zorgen in huis. Vraag vandaag nog offertes aan en schakel een installateur in voor de plaatsing en montage van uw airco!

Welke ruimte airco? Capaciteit Richtprijs*
Slaapkamer Voor een gemiddelde slaapkamer is 2,5 kw vermogen voldoende Rond de €1.250,-
Woonkamer Een woonkamer heeft een vermogen van 3.5 kw tot 5.0 kw nodig €1.600,- (3.5kw) en €1.800,- (5.0kw)
Kantoor tot 240m³ Een kantoor volstaat tot deze grootte met een vermogen van 7.0 kw. Rond de €2.500,-
(*) Richtprijs is een gemiddelde prijs inclusief BTW en montage. Aan de prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.
airconditioning Anderlecht

Redenen om een installateur een airco te laten plaatsen

In de praktijk zien we dat het plaatsen van een airco voor een beetje handige doe-het-zelver een relatief makkelijke klus is. Bij veel leveranciers van airconditioning systemen vervalt de garantie wanneer u zelf deze installeert. Daarnaast is het belangrijk dat de installatie goed gebeurd om onder andere lekkage van het koelmiddel te voorkomen. Het zelf bijvullen en vacumeren van een airco is verboden. De kosten van een installatie door een erkend specialist liggen rond de €350,-. Gaat u zelf het apparaat plaatsen? Dan bent u nog steeds rond de €140,- kwijt voor het bijvullen en vacumeren. Dus voor een ruime €200,- meer behoudt u de garantie van het systeem en bent u verzekert van goed werk.

Split airco of monosysteem?

Doordat een split airco een deel aan de buitenmuur heeft is het in sommige gevallen nodig zijn om hier toestemming voor aan de gemeente te vragen. Al met al werkt een splitairco beter dan een monosysteem. Voordelen zijn snellere en betere koeling, minder geluid en lager energieverbruik. Nadelen zijn een hogere prijs, het gedoe van het laten inbouwen en niet de mogelijkheid om de airco te verplaatsen naar een andere ruimte.

Vind een airco installateur!

Mobiele airco

De mobiele airco word steeds populairder in Anderlecht. In andere delen van de wereld is het al zeer gebruikelijk om ruimtes te voorzien van airconditioning maar in België hebben we lange tijd achtergelopen op dit gebied. Dit komt omdat in ons land de noodzaak minder hoog is dan in veel andere landen. Maar nu het klimaat begint te veranderen en we steeds vaker last krijgen van zogenaamde hittegolven neemt ook de vraag naar aircosystemen toe. Gelukkig worden deze systemen ook steeds goedkoper waardoor ze voor een groter publiek bereikbaar zijn. Het voordeel van mobiele airco is natuurlijk dat je hem op elke willekeurige plek in je huis kunt plaatsen. Moet er hard gewerkt worden, plaats hem dan in de studeerkamer, maar wil je daarna lekker slapen zorg dan dat je slaapkamer lekker gekoeld is.

Voordelen

Het voordeel dat de airco verplaatsbaar is spreekt natuurlijk voor zich. Een bijkomend voordeel hiervan is dat deze manier van gericht een ruimte koelen minder energie verbruikt dan door middel van een groot systeem een hele verdieping koelen. Een ander voordeel is natuurlijk dat je geen apparaat aan de buitenkant van je gevel hoeft te plaatsen. Ook is het zo dat de lucht die uit het apparaat komt schoner is doordat er filters in zitten. Dit is een behoorlijk voordeel. En tenslotte is het natuurlijk ook financieel aantrekkelijk, want over het algemeen is een mobiele airco veel goedkoper dan een split-unit systeem.
mobiele airco Anderlecht

Nadelen

Het nadeel van een mobiele airco is dat hij maar een ruimte tegelijkertijd kan koelen. Natuurlijk kun je hem wel verplaatsen zodat meerdere ruimtes uiteindelijk worden gekoeld, maar dit is natuurlijk niet ideaal. Ook is het niet altijd handig en mooi om z’n apparaat in een kamer te hebben staan en de opgevangen condens moet natuurlijk om de zoveel tijd worden weggegooid. Let bij aanschaf er ook op hoeveel lawaai het apparaat maakt. Dit verschilt namelijk nogal per type en per merk en kan natuurlijk vervelend zijn als je hem bijvoorbeeld in de slaapkamer wilt plaatsen.

Mobiele airco met slang

Bij de bovengenoemde nadelen zijn we uitgegaan van een mobiele airco zonder slang. Dit is overigens niet de beste manier om de ruimte te koelen. Een mobiele airco werkt beter als er door middel van een slang door het raam de warme lucht afgevoerd kan worden. De vraag naar deze types met slang wordt steeds groter doordat het simpelweg veel praktischer is. De ontwikkelingen staan gelukkig ook niet stil waardoor de apparaten steeds beter en goedkoper worden.

VRF-systemen voor zakelijke klimaatbeheersing

vrf-systeem
Wenst u een perfecte klimaatbeheersing toe te passen in een groter gebouw, dan kiest u best voor een VRF,- of VRV-systeem. We denken hierbij in eerste instantie aan een winkelketen, hotel, ziekenhuis, groot kantoorgebouw enzoverder. U kan deze gebouwen perfect verwarmen én koelen in één klap. Op één enkele buitenunit kan u tot vijf binnen-units, airco’s zeg maar, aansluiten. Met andere woorden, stel, u hebt een kantoorgebouw met 15 kantoren, dan volstaat het om drie buitenunits te laten installeren. U laat elke airco die binnen in elk van die kantoren staat, aansluiten op één van de buitenunits en u bent klaar.

Hoe werkt een VRF-systeem?

Hoe werkt het eigenlijk en wat zijn de vele toepassingen? VRF staat voor “Variable Refrigerant Flow”. Het is een systeem dat uw klimaat regelt in de kantoren, kamers van hotels en ziekenhuizen, winkels, enz. U kan zowel koelen in de zomer en verwarmen in de winter. Het systeem kan afgesteld worden al naargelang de behoeften. Een belangrijk voordeel is dat een VRF-systeem energiezuinig is. Er wordt immers energie uit de lucht onttrokken (tot wel 75%). Het energieverbruik gaat lopen met de overige 25%. Een bijkomend voordeel is, wanneer u een VRF-installatie laat plaatsen, u zelfs beloond wordt door de overheid! U hebt namelijk recht op een EIA. Dat staat dan weer voor Energie Investerings Aftrek. Deze subsidie brengt u ongeveer 13,5% voordeel. Er zijn – zoals steeds – wel enkele voorwaarden aan verbonden. Informeer u bij de overheid. Meer weten over het VRF-systeem voor zakelijk gebruik? Vraag vrijblijvend offertes aan of lees er meer over in dit artikel.
vrf-systeem Anderlecht
Zit u nu in een situatie waar het mogelijk moet zijn om die éne ruimte te verwarmen (bvb een receptie), en tegelijk de andere ruimte moet koelen (vergaderruimte), dan moet u de juiste keuze maken.
Het verschil zit hem in het volgende:

 • Een 2-pijpssysteem kan verwarmen of koelen. Niet allebei
 • Een 3-pijpssysteem kan echter verwarmen én koelen!
Uiteraard zal aan een 3-pijpssysteem een hoger prijskaartje hangen. U moet dus goed afwegen en /of bespreken bij uw installateur wat best bij uw zaak past.

Gemiddelde kosten van een VRF-systeem

Een exacte prijs opgeven is niet mogelijk. Alles hangt af van de omvang van het gebouw dat koeling en verwarming nodig heeft. Voor een iets kleiner gebouw zijn de kosten rond de €5.000,-. hebt u te maken met een groot tot zeer groot gebouw, lopen de kosten op tot wel €5.000.000,-. U moet echter weten dat een goed klimaatsysteem zichzelf op termijn terug betaalt!

Airconditioning prijzen in Anderlecht

De markt van de airconditioning systemen heeft de laatste jaren een behoorlijk groei doorgemaakt. Doordat de technieken steeds beter zijn geworden en airco’s op steeds grotere schaal, en bovendien in goedkopere landen geproduceerd kunnen worden zijn de prijzen omlaag gegaan. In auto’s is een airco al vrijwel standaard en ook in veel kantoorpanden in Anderlecht behoren airconditioning systemen tot de basis uitrusting. In België zien we nu ook dat net als op veel andere plekken op de wereld steeds meer particulieren ook een airconditioning in hun huis wensen.

Nu de zomers afgelopen jaren steeds warmer zijn geworden met soms wel dagen met temperaturen van boven de 30 graden is het vooral voor oudere mensen soms zelfs van levensbelang. Voor de overgrote meerderheid is dat gelukkig natuurlijk niet het geval, en is een airconditioning vooral een zeer prettige luxe. In de gevallen dat de airconditioning als prettige luxe wordt ervaren is de prijs voor de meeste mensen een belangrijk punt. De stijging van het aantal verkochte airco’s de afgelopen is waarschijnlijk mede te verklaren doordat we een daling van de prijzen van airconditioners hebben gezien.

Soort systeem Richtprijs*
Split €1.250,- tot €1.800,-
Multi split €2.100,- tot €2.800,-
Airco zonder buiten unit €1.400,- tot €2.200,-
Mobiele airco €350,- tot €600,-
(*) Richtprijs is een gemiddelde prijs inclusief BTW, installatie door erkende installateur en voorrijkosten. Aan de prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Kosten voor montage en installatie

Voor de montage en installatie van een airco aan huis in Anderlecht wordt doorgaans een richtprijs gehanteerd van rond de €350,-. Voor plafond units en kantoren is de richtprijs gemiddeld ongeveer €600,- Vaak is dit inclusief 2 jaar garantie en service aan huis.

Optionele installatie kosten

Doordat ieder pand verschilt, worden er vaak meerprijzen gerekend afhankelijk van de extra werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van eventuele situaties.

airco installatie Anderlecht

Gemiddelde meerprijzen voor wand-units en plafond-units

 • Een installateur rekent een meerprijs wanneer er geen stopcontact in de buurt zit van de binnen unit (prijs afhankelijk van situatie).
 • De waterafvoer moet via het natuurlijke verloop van de leidingen naar buiten. Is dat niet het geval dan moet er gebruik gemaakt worden van een waterpompje (€ 150,- inclusief installatie).
 • Eventuele airco steunen om eventueel de buiten unit op te zetten zijn €30,-
 • De unit wordt geplaatst inclusief een elektra leiding van 4 meter en de koperen leidingen van. 3,5 meter. Extra lengte is mogelijk tegen bijbetaling.
 • De richtprijs is meestal inclusief voorrijkosten over een afstand van 30km rond Anderlecht. Vraag een prijs op voor verder liggende locaties.
 • De installatieprijs is inclusief diamant boren voor de perfecte afwerking (beton uitgezonderd of meerprijs).

Gemiddelde meerprijzen plafond units

 • Een installateur rekent een meerprijs wanneer er geen aparte stroomkabel (op een aparte groep) aanwezig is bij de buiten unit. Deze wordt aangesloten door middel van een werkschakelaar.
 • Leidingwerk plus elektra is niet inbegrepen. Deze prijs varieert per kilowatt per meter: 5KW €25,- ; 7KW €39,- en 12KW €55,-.
Extra optie Richtprijs* Uitleg
Airco met WiFi €150,- extra Sluit de airco op de WiFi thuis in Anderlecht aan en bestuur vanaf de smartphone.
Meerdere units in het huis €750,- per extra unit Sluit op 1 buiten unit meerdere airco’s in huis aan. Koele slaapkamer en woonkamer.
Onderhoudscontract Rond de €120,- per jaar Voorkom groot onderhoud dankzij de erkend installateur. Het apparaat blijft in optimale conditie.
Design airconditioning €400,- extra Sommige airco’s zijn ook verkrijgbaar in een modern design. Vraag het bij de installateur na!
(*) Richtprijs is een gemiddelde prijs inclusief BTW. Aan de prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Vind een airco installateur!

Kleine airco

In België zien we jaarlijks in de zomerperiode een grote stijging in de vraag naar airconditioning. Bedrijfspanden zijn vaak al standaard goed uitgerust met een airco systeem, maar nog maar relatief weinig mensen hebben thuis ook een eigen airco. We zien dit overigens wel steeds meer, mede door de komst van mobiele airco’s en doordat airconditioning systemen steeds goedkoper zijn geworden de afgelopen jaren. Voor veel huizen in Vlaanderen is een kleine airco al voldoende om de gewenste koeling te verzorgen. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe groot de ruimte is die gekoeld moet worden, hoe goed deze geïsoleerd is, en wat de functie van de ruimte is. Hieronder zullen wij kort de voor- en nadelen van een kleine airco beschrijven.

Soorten kleine airco’s

Zoals eerder op deze website al uitgebreid staat beschreven zijn er eigenlijk twee soorten airconditioning systemen, namelijk een split-unit systeem en een monoblock airco. Zoals de naam al verklaard heeft een split-unit systeem een onderdeel aan de buitenkant van het huis en een onderdeel binnen die de koude lucht blaast en middels slangen met elkaar zijn verbonden. Een monoblock systeem is een geheel en wordt bijvoorbeeld toegepast in een raam airco of in de populaire mobiele airco. Voor de duidelijkheid: een kleine airco hoeft dus niet perse een mobiele airco te zijn en kan dus ook een split-unit systeem zijn.
airco slaapkamer Anderlecht

Waarop letten?

 • Let juist bij een kleine airco op het koel vermogen. Voor een kleine ruimte heeft u niet veel vermogen nodig en volstaat een mobiele variant vaak goed. Is de ruimte een stuk groter en wordt deze veel gebruikt dan is het aan te raden om in ieder geval voor een split airconditioning te kiezen en eventueel een groot systeem te plaatsen.
 • Let bij het kopen van een kleine airco op het geluid dat het apparaat produceert. U kiest vaak voor comfort als u ervoor kiest om een airconditioning systeem te laten installeren, zorg dan ook dat het comfortabel is en u zich niet aan onnodig veel lawaai gaat storen.
 • Bedenk voor het kopen van een kleine airco goed hoe vaak u denkt het apparaat te gaan gebruiken. Als dat slechts enkele dagen per jaar is, is het goed voor te stellen dat u de rest van de tijd liever geen last van het ‘lelijke’ apparaat wilt hebben. In dat geval is het wellicht een optie een mobiele airco te overwegen omdat u deze natuurlijk gewoon ergens kunt opbergen als u hem niet nodig heeft.

Airco bijvullen

Deze informatieve website over airco’s staat vrijwel volledig in het teken van mobiele airco’s en split unit airconditioning systemen voor in huis of in kantoor. Een van de vragen die regelmatig langs kwam en ook relevant is voor mensen die thuis een airconditioning hebben is hoe en wanneer je een airco bij moet vullen.

Split airco bijvullen

Als u een split unit airconditioning systeem heeft aangeschaft dient u goed op de gebruiksaanwijzing te lezen hoever het binnendeel en het buitendeel van elkaar af mogen staan. In veel gevallen zult u zien dat de meegeleverd slangen korter zijn dan de afstand die u wilt overbruggen. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn, want u kunt deze slangen zelf eenvoudig verlengen. Als de leidingen die u aanlegt langer zijn dan door de fabriek zijn voorgeschreven moet u de airco laten bijvullen door een installateur om ervoor de zorgen dat er voldoende koelvloeistof in het systeem zit. Omdat een split airco een gesloten systeem is hoeft u in principe de koelvloeistof nooit bij te vullen.
airco bijvullen Anderlecht

Mobiele airco bijvullen?

Een mobiele airco is een gesloten systeem met koelvloeistof in de zogenaamde condensing-unit. In principe hoeft dit apparaat dus ook nooit te worden bijgevuld. Mocht het onverhoopt voorkomen dat het systeem is gaan lekken dan is het raadzaam om ermee terug te gaan naar de winkel (mits er nog garantie op zit natuurlijk). Mocht de garantie termijn zijn verstreken dan kunt u natuurlijk zelf kijken of u de oorzaak van het lek kan vinden en verhelpen. Als dit gelukt is dient u de gelekte koelvloeistof natuurlijk wel weer bij te vullen. Mocht dit niet lukken kunt u altijd een installateur inschakelen.

Onderhoud

Het is raadzaam om eens per jaar een installateur in te huren om uw airconditioning een onderhoudsbeurt te geven. Zo weet u zeker dat het apparaat optimaal functioneert. De installateurs uit ons netwerk komen vaak achterstallig onderhoud tegen. Gevolgen van achterstallig onderhoud kunnen zijn dat er schimmels en bacteriën uw huis in worden geblazen. Naast de vieze muffe geur die in uw huis geblazen wordt, staat ook de gezondheid van uw gezin op het spel en kunnen u en/of uw naasten er ziek van worden. U kunt het onderhoud zelf doen of laten uitvoeren door een erkende installateur uit Anderlecht.

airco prijzen

Vrijblijvend een offerteaanvraag doen

U heeft hopelijk na het lezen van al onze informatie over welke airconditioning systemen er zijn en een beter beeld van wat u wilt. Een airco installateur uit Anderlecht helpt u graag wegwijs maken en voert voor u de installatie uit. Ook als u een firma zoekt voor onderhoud, reinigen van de lucht, ventilatie of andere klimaatbeheersing vormen zit u bij ons goed. Via onze offertedienst kunt u snel en eenvoudig meerdere firma’s vergelijken. U hoeft hier slechts 1x het offerteformulier voor in te vullen. Door het vergelijken van de binnengekomen prijsvoorstellen kan u bovendien tot wel 40% besparen op de totale kosten. Waar wacht u nog op? Doe vandaag nog een offerteaanvraag en neem de controle van de temperatuur in huis of op kantoor weer in handen!

Besparen op de installatie van een airco? Vergelijk gratis offertes!

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van gratis offertes loont. U kunt zelfs tot wel 40% besparen op de kosten van een airconditioning door de prijzen van verschillende airco installateurs naast elkaar neer te leggen. Via het offerteformulierkunt u geheel vrijblijvend en gratis offertes aanvragen van aircospecialisten uit de regio. Binnen 2 minuten geregeld!

Goed om te weten...

Over Redtechnics.be

Door de jaren heen hebben al vele bezoekers van deze website voordeel behaald door bij ons een offerteaanvraag te doen. Ons initiatief is gratis en de offertes die u ontvangt zijn geheel vrijblijvend. Door het vergelijken van offertes kan u tot wel 40% besparen op de kosten van een airco installatie.

Laatste offerteaanvragen:

 • Het plaatsen van een multi split airconditioning in een winkel – Brussel
 • Airconditioning voor in de woonkamer – Anderlecht
 • Onderhoudscontract voor een airco – Elsene
 • Bijvullen van een mobiele airco – Etterbeek
 • Installeren van een airco slaapkamer – Schaarbeek
 • Airco installatie 240m³ kantoorpand – Jette
 • Installeren van een warmtepomp – Oudergem
 • Airconditioning in een schoolgebouw – Ganshoren